BIO 100% Arabika instant kávé 100 g

2.540 Ft

Kategória:

Leírás

A kávék királynője!

Élénkítő, frissítő hatású, természetes antioixidáns

Frissítő, élénkítő hatású
Egyedülállóan aromás
Az arabica kávészemek illata pörkölés után rendkívül intenzív
A legelterjedtebb kávéfajta
A jó minőségű arabika jóval kevesebb savat tartalmaz, mint a robusta

Az instant kávét (kávékivonat) őrölt, pörkölt kávéból állítják elő a német kávérendeletnek megfelelően. Ez azt jelenti, hogy az instant kávé csak a kávé oldható és aromás alkotóelemeit tartalmazhatja, de nem tartalmaz tartósítószert vagy adalékanyagot. Az ipari eljárás lényegében megegyezik azzal a módszerrel, amelyet a kávé előkészítéséhez használnak otthon. A zöld nyers kávét megtisztítják, pörkölik, majd forró vizet adnak hozzá az extraktum előállításához; ezt utána megpárolják és óvatosan szárítják a termék megóvása érdekében. Mivel a nyersanyagokat gondosan választják ki és jól kidolgozott gyártási eljárást alkalmaznak, a szárított termék kiváló, jellegzetes kávéaromával rendelkezik és ugyanolyan jó ízű, mint amilyen kiváló az illata.
Az instant kávé különböző mennyiségű koffeint tartalmaz a kávé botanikai és földrajzi eredetétől és az alkalmazott gyártási folyamattól függően. A koffein elősegíti a koncentrációt és javítja a hangulatot. Éppen ezért javasoljuk, hogy a kávét csak serdülők és felnőttek fogyasszák.
Az instant kávét általában forró, de már nem forrásban lévő víz hozzáadásával vagy akár hideg ivóvíz hozzáadásával készítik és stimulánsként, élvezeti céllal fogyasztják. Az adagolás és a csészék mérete a hagyománytól és az egyéni módszerektől függ. A leggyakrabban használt csészék kb. 125 ml űrtartalmúak, így egy adag kávé kb. 1-2,5 g kávékivonat szárazanyag-tartalommal egyenértékű 100 ml-enként. Javasoljuk, hogy használj 1 púpozott vagy 2 enyhén púpozott kanál kávéport.

További információk

Csomagolási egység

zacskó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BIO 100% Arabika instant kávé 100 g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük