Leírás
Talán a létező leghatékonyabb gyógynövény!
A kurkuma jelentős előnyöket kínál a test és az agy számára – tradicionális ájurvédikus gyógynövény
Gyulladáscsökkentő hatású lehet
Erős antioxidáns
Javíthatja az agyműködést
Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát
Jó hatása lehet a rákmegelőzésben
Hasznos lehet az Alzheimer-kór megelőzésében
Csökkentheti az ízületi gyulladás tüneteit
Hasznos lehet a depresszió kezelésében
Segíthet a hosszabb élettartam elérésében
Támogathatja az immunrendszert
Az Indiából származó kurkuma hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban, az egészséget javító tulajdonságai miatt használt. A bio kurkumát Észak-Indiában termesztik, ahol a meleg, nedves éghajlat miatt jól érzi magát. A curcuma longa növény gyökereit és gyöktörzsét fogyasztjuk, amelyek a kurkuma jellegzetes élénk sárgás-narancssárga színét és erős borsos ízét adják. A kurkuma széles körben használatos a dél-ázsiai konyhában. Az organikus kurkuma por segítségével adhatunk ízt a curryknek és a leveseknek, a grillezett zöldségek ízletes fűszerezéséhez.
Erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás és immunstimuláló hatású. A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül. Bőrápoló szerként is kitűnő, mert szabályozza a a faggyúmirigyműködést, tisztítja a pórusokat, fokozza a kapilláris keringést és a kollagéntermelést.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.