Leírás
A szívbarát csemege
Gazdag polifenol- és rostforrás, aktív szabadgyök fogó, antioxidáns
Alacsonyabb koleszterinszint
Javíthatja a vércukorszintet
Csökkentheti a rák kockázatát
Az édes és tápláló fehér faeper tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A fehér faeper tartalmaz egy másik egyedi tápanyagot is – a rezveratrolt. A bogyókat hagyományosan az eperfa rázásával, majd a talajra eső bogyók összegyűjtésével takarítják be. Az eperbogyók joghurtokhoz, gabonafélékhez, turmixokhoz és sültekhez is használhatók. A bogyós gyümölcsök finom íze és szerkezete tökéletes választás a snackekhez is.
Az eperfa Európa legnagyobb részén – Magyarországon is – honos. A fehéreper fa Kínából, a feketeeper fa feltehetően Közép-Ázsiából származik, termésük a faeper. Májusban virágzik, a porzós barkák halványzöld színűek, az érett gyümölcs színe fehér, de van sötétbordó, majdnem fekete változata is. Az eperfafélék termése gazdag polifenol forrás, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívműködésre.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.